همه چیز در رابطه با ایمنی!!

سلام دوستان از نظراتتون متشکر" امروز میخواهم همه چیز در رابطه با ایمنی خودروها " نحوه تست آن ها در کشورهای پیشرفته " پیشنهاد ایجاد کانون ایمنی در ایران و ...   براتونن بنویسم. (لطفا تا آخر بخونید)

نحوه تست خودروها در آمریکا و روپا:

کانون ایمنی تست خودروهای نو در اروپا EURO NCAP هر اتومبیلی را که قصد فروش و عرضه در بازار را داشته باشد مورد تست ایمنی قرار میدهد . در آمریکا نیز موسسه دولتی NHTSA

خودروها را مورد تست فرار میدهد .

در هردوی این کانون ها از سیستم 5 ستاره استفاده میشود که کم و بیش با آن آشنا هستید .

در این روش از دو آدمک که مجهز به پیشرفته ترین دستگاههای جمع آوری اطلاعات هستند استفاده شده که بر روی صندلی جلوی یک خودرو در حالیکه کمربند ایمنی را بسته اند قرار داده شده و خودرو در حالیکه با سرعت 48 کبلومتر در ساعت در حال حرکت است به یک مانع بسیار محکم که غیر قابل تغییر است برخورد میکند . در این برنامه میزان حرکت و سرعت حرکتی که سروسینه و استخوان ران در اثر برخورد انجام میگیرد در داغخل آدمک ها اندازه گیری میشود و طبق معادلات ریاضی عدد ایمنی خودرو به دست می آید.  (این روش در آمریکا انجام میگیرد) . در این روش خودرویی که 5 ستاره دریافت میکند بدین معنی است که در سهمگین ترین تصادفات راننده و سرنشینان فقط 10 درصد آسیب میبینند این رقم در خودروهای 4 ستاره به 11 الی 20 درصد میرسد که هنوز هم از استاندارد 3 ستاره بالاتر است و در 3 ستاره (استانداردی که هر خودرو باید داشته باشد) بالای 20 درصد آسیب پیش بینی میشود .

آزمایش جانبی:

در این آزمایش که از سیستم 5 ستاره استفاده میشود در این آزمایش یک جسم فلزی یه وزن 1600 کیلو گرم را با سرعت 5/51 کیلومتر در ساعت به پهلوی خودرو میزنند " اعدادی که در این معدله بدست می آید نشان ازمیزان آسیب دیدگی راننده و سرنشینان است. (متاسفانه در ایران هیچ خودرویی جز مگان از ایربگ های کناری در این تصادفات بی بهره است)

تست اروپا :

در آزمایش ان سی ای پی که در اروپا و با سیستم 5 ستاره استفاده میکند این گونه است :

خودروی مورد آزمایش با یک مانع به شکل لانه زنبور برخورد میکند که در حقیقت چنین سازه ای که قابلیت تغییر شکل دارد همان خودروی واقعی است در این آزمایش که فقط 40 درصد خودرو برخورد داده میشود تصادف متعادل میگویند که با سرعت 61 کیلومتر در ساعت صورت میگیرد.

طراحی و ساخت ایربگ های جلویی باعث کاهش 80 درصد صدمات سر و صورت رانندگان میگردد (اگر اتومبیل شما درای ایربگ است حتما کمربند خود را ببندید زیرا در صورتی که کمربند بسته نباسد بر اثر اصابت ایربگ به سر و صورت خدای ناکرده یا جان خود را از دست میدهید و یا دچار معلولیت شدید میگردید . اگر فرزند کوچک شما در صندلی جلو مینشیند و ایربگ نیز روشن است حتما آن را خاموش کنید یا کودک را در صندلی عقب ببرید زیرا ایربگ برای افراد کوتاه قد بسیار خطرناک است " ایربگ در زمانی کمتر از پلک زدن باد میشود!!)

 

پیشنهاد تشکیل کانون ایمنی اتومبیل در ایران:

در این وبلاگ به کلیه مسئولین امر توصیه میکنم تا با ایجاد کانون تست خودروهای موناژ داخل از میزان کشته های تصادف در هر سال که بخشی از آن ناشی از ایمنی پایین خودروهاست کاسته شود (آمار کشته های تصادف در 5/1 سال در ایران برابر با زلزله بم است!)

به نظر من در این کانون همه ی خودروها باید با سرعت 50 کیلومتر بر ساعت به مانعی سخت کوبانده شده و با استفاده از آدمک های مخصوص امتیاز بدست آمده سپس با امتیاز برخورد همان خودرو با یک منع قابل تغییر با سرعت 60 کیلومتر جمع و میانگین گرفته شده و ستاره ی خودرو اعلام شود و به خودروهایی که زیر 3 ستاره امتیاز گرفته اند هشدار داده شده که تا 1 ماه فرصت رفع نقیصه را دارند و در غیر این صورت از پلاک کردن آن ها خودداری شود.

نه این که به دستور راهنمایی و رانندگی خودروهایی که نامشان معلوم نیست! و بدون هیچ مدرک و دلیل علمی به آن ها توصیه شود که ایمنی را بالا ببرند!!  مگر اعتبار خودروهای وطنی از خودروسازانی چون ب ام و و یا حتی کیا بالاتر است که وقتی ب ام و سری 5 فقط 4 ستاره دریافت میکند به عموم مردم اطلاع میدهند.

به امید روز یکه این خواسته ها مورد قبول واقع شومد تا شاید کاهش کشته های هموطنانمان را شاهد باشیم.

 

ایمنی برخی خودروهای موجود در بازار ایران:

نیسان ماکسیما : طبق تست کانون ایمنی آمریکا دارای 4 ستاره

است ولی در تصادف بغل در راننده به شدت آسیب پذیر است.

ریو : این اتومبیل 3 ستاره از اروپا دریافت کرد (نمونه مورد تست

دارای ایربگ بود) ولی در تصادف بغل فقط 2 ستاره گرفت ! یعنی

در صورت زنده ماندن راننده تا آخر عمر باید تحت معالجه قرار گیرد!

سیتروئن زانتیا: در تست روبرو 3 ستاره

پژو 206 (ایربگ بغل دار) : 4 ستاره

 

این نوشته ها توسط سینا اسماعیلی نوشته شده و کپی برداری

فقط با ذکر منبع مجاز است.